inte bilen under milen!
 VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL     |    VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL
 VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE    |   VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE
÷PPET BREV med svar pa nordbutikers kritik fran www.evobike-kritik.se


nyheter
| om eldrift | hjälp med reparation | galleri | kontaktBildkšlla:

Allt du behöver veta om hoverboards 2016-06-11

Kortfattat så varnar vi f√∂r samtliga balansbr√§dor av m√§rket "Smart Balance Wheel" som s√§ljs fr√§mst på Kjell, hobbex, siba och outl1. De √§r farliga och går l√§tt s√∂nder och blir en mardr√∂m f√∂r dej och din familj. De går under en massa namn som andersson, balansbr√§da, sj√§lvbalanserande br√§da, qboard, swegway, airboard, lg, ORB wheel etc men det √§r samma skit, det ser du på f√∂rpackningen.
P1 ber√§ttade nyligen att redan i år har ca 10 personer lagts in på sjukhus på grund av olyckor de fått av att åka hoverboard. Fr√§mst √§r det brutna handleder men i andra l√§nder har det √§ven skett d√∂dsolyckor. Den mest v√§lk√§nda olyckan med ett balansfordon var n√§r Segways tidigare √§gare Jimi Heselden, åkte utf√∂r en klippa med sin segway i england och dog av fallet.

De intervjuar också Hans Cassepierre på transporstyrelsen som g√∂r bort sig ganska rej√§lt och faktiskt inte kan något om varken detta fordon eller transportstyrelsens reglar.

1. Detta klassas sedan oktober 2012 som cykel om den går i under 20 km/h. Det √§r en lag som segway lobbade fram.

2. Det √§r absolut ingen elcykel då de MÅSTE ha pedaler m.m.

Enligt deras utsago "elfordon utan trampor med maxhastighet 20 km i timmen; (a) max 250 watt eller (b) sj√§lvbalanserande (ex. Segway)." samt "elfordon utan trampor, som √§r avsedda f√∂r personer med fysisk funktionsneds√§ttning. De har ingen effektbegr√§nsning men en maxhastighet på 20 km i timmen (ex. elrullstol, el-skoter)."

De r√§knas alltså som cyklar och FÅR INTE framf√∂ras annat √§n d√§r cyklar √§r tillåtna! Alltså inte i aff√§rer, trottoarer etc. Det står solklart i deras egna texter.

Vidare så påstår Hans Cassepierre att den kan klassas som moped om den går snabbare √§n 20 km/h. Det √§r det definitivt inte! Saker som inte faller inom ramarna f√∂r en klass blir inte något helt annat. En cykel kan t.ex. INTE klassas som en lastbil bara f√∂r att man lastar saker och en moped kan inte som ubåt om man k√∂r ner med den i vattnet. Det √§r absurd. Vidare finns det inget sj√§lvbalanserade fordon som går √∂ver 18 km/h. Hoverboards går i 10-12 km/h. Ninebot/Segway går i 18 km/h.
Just nu pågår TRE kampanjer med svinbilliga balanshjulingar. Dels i SIBA som fyller 65 år och s√§ljer ut en budget variant av denna f√∂r 2000 kr under etiketten andersson 1.1. Den har svagare batteri och det √§r d√§rf√∂r den √§r så billig. De har också den vanligaste varianten med 4Ah batteri f√∂r 3000 kr. Samma modell finns också numera √§ven på Kjell & Company samt Teknikmagasinet f√∂r samma pris.

Vi rekommenderar dock givetvis INTE denna leksak. Det √§r just en leksak och ju roliga den √§r desto mer lessna blir barnen n√§r den går s√∂nder. Och s√∂nder kommer den gå. Vi har hj√§lp till att reparera åtskilliga balanshjulingar och i många fall √§r reservdelarna så dyra att de √§r billigare att k√∂pa en ny. De √§r också svåra att få tag på och varken Siba eller Kjell har reservdelar till dessa!Andra som s√§ljer dessa √§r hobbex, outl1, qboard, swegway m.fl. med det √§r tyv√§rr den v√§rsta och billigaste modeller som kallas "Smart Balance Wheel" på f√∂rpackningen. De √§r l√§tta att tappa balansen på och skadorna kan bli rej√§la. Det √§r också dessa som √§r brandfarliga och som i vissa fall har exploderat. Det √§r med st√∂rsta sannolikhet v√§rme som g√∂r att batterierna b√∂rjar expandera, sedan l√§cka och sedan kortsluter de sig och m√∂jligen blir det en kedjereaktion som slutar i en explosion om man har otur. Dock √§r det fr√§mst i varmare klimat men √§ven under soliga sommar dagar i sverige skulle detta kunna h√§nda.Det enda balansfordonen i denna klass vi kan rekommendera √§r Ninebot Mini Pro som importeras av Segway/eTurn till sverige. Vi har provk√∂rt denna en gång och den √§r betydlig svårare att ramla av. Den har kraftigare batteri och går upp till 18 km/h. Den har också en sv√§ngmekanisk som påminner om segway och som √§r betydligt mer pålitlig. Så måste du ha en balanshjuling så √∂verv√§g denna. Smart Balance Wheel √§r både dummare, dyrare och farligare √§n enhjuliga cyklar.
501000 Hoverboards återkallas i USA!
Står kalabalik i USA d√§r 99 av dessa har brunnit upp √§nnu. Vi har l√∂sningen på hur man fixar dem. L√§s våran artikel "501000 Hoverboards återkallas i USA!".Vi har nyss byt nyhetssystem.
Alla gamla nyheter ligger i en gammal databas men dem hitta du hšr.
om Eldrift
Webbsidan skapades hösten 2012 och behandlar i huvudsak elscootrar, en ny fordonstyp som blev trafiklagligt hösten 2010. Eldrift jämför aktuella modeller och berättar hur man underhåller och förbättrar dem samt levererar nyheter inom området! LÄS MER

om Elscooters
Elscootern är en ett batteri-drivet tvåhjuligt fordon utan pedaler. Det är inget nytt fordon men efter oktober 2010 räknas denna som cykel tack vare Segways lobbyister! Du behöver inte ha körtkort, försäkring eller hjälm! LÄS MER

Banners

Liv Utan Bil (Blogg)