inte bilen under milen!
 VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL     |    VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL
 VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE    |   VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE
ÖPPET BREV med svar pa nordbutikers kritik fran www.evobike-kritik.se


nyheter
| om eldrift | hjälp med reparation | galleri | kontaktVARNING FÖR EVOBIKE
samt NORDBUTIKER och RULL.se

Rull sÀljer inte bara kriminellt dÄliga och olagliga elscooters, de sÀljer Àven elcyklar och elcykelkit. 2009 köpte de domÀnen evobike.se och 2014 blev det dags att börja anvÀnda den. Rull har fÄtt riktigt dÄligt rykte sÄ det Àr inte konstigt att de försöker flytta över produkter till andra siter. De har nÀmligen 13 olika siter som sÀljer billiga/dÄliga produkter importerade frÄn Kina:

Billigt skit frÄn kina
Eftersom deras produkter Àr sÄ billiga Àr det mÄnga som lockas att köpa, men vad man inte fÄr reda pÄ att nÀstan allt importeras direkt frÄn kina utan nÄgra som helst tester eller krav pÄ kvalité. De flesta produkter fungerar vid leverans men slits sÄ snabbt och gÄr sönder sÄ lÀtt att de sÀllan hÄller mer Àn nÄgra veckor eller mÄnader som mest.

DETTA ÄR EN VARNING TILL DIG SOM LOCKAS AV NORDBUTIKERS LÅGA PRISER! Det finns en anledning till varför de Ă€r sĂ„ lĂ„ga!

Garanti?
Att fĂ„ den trasiga varan ersatt Ă€r inte nĂ„got nordbutiker Ă€r kĂ€nda för. De sĂ€jer sig ha en "garanti i enlighet med Konsumentköplagen pĂ„ alla varor" men de har ocksĂ„ mĂ„nga undantag. Dessutom Ă€r det inte lĂ€tt att fĂ„ ut reservdelar, ofta fĂ„r man tjata i flera mĂ„nader och lĂ€gga ner mycket tid och möda pĂ„ att leta fel och mecka. Även om man fĂ„r reservdelar sĂ„ skickar de vĂ€ldigt ofta fel delar!

AllmÀnna ReklamationsnÀmnden
Vad kan man göra om man redan köpt nÄgot frÄn nÄgot av nordbutikers butikers som gÄtt sönder? Först ska man höra av sig till dem givetvis. Men fÄr du ingen hjÀlp av dem sÄ ska man alltid anmÀla dem till AllmÀnna ReklamationsnÀmnden. Nordbutiker sÀjer sig har som "policy att alltid följa (ARNs) rekommendationer. Men att fÄ igenom en ARN anmÀlan Àr inte lÀtt. De lÀgger bevisbördan helt pÄ konsumenten som tvingas producera mÀngder med bevismaterial, vilket inte alltid Àr lÀtt. De vill ofta ha mÀngder med dokument som Àr svÄra att fÄ tag pÄ ovh man kan glömma att fÄ nÄgot skadestÄnd/ursÀkt, pÄ sin höjd kan man fÄ den utlovade reservdel som saknas.

EvoBike?
Namnet EvoBike har nordbutiker stulit frÄn andra cykelÄterförsÀljare som bland annat evobike.co.uk. PÄ evobike.se pÄstÄr nordbutiker att

"EvoBike - en kvalitetscykel designad för Sverige! MÄnga billiga elcyklar som sÀljs Àr utvecklade för helt andra marknader Àn den Svenska. EvoBike Àr specialutvecklad för att motsvar högt stÀllda krav och genomtÀnkt i detaljerna för att hÄlla Àven för en svensk vinter och för att se ny och frÀsch ut i mÄnga Är!"

De Ă€r INTE designade i sverige! Det Ă€r ren lögn! Det enda de har designat Ă€r KLISTERMÄRKET som sitter pĂ„ elcyklarna! Det Ă€r mĂ€rkeslösa cyklar som Ă€r köpta av anonyma traders i kina som hittas pĂ„ marknader som alibaba.com och made-in-china.com. PĂ„ bara nĂ„gra minuter kan man hitta 1000-tals liknande billiga elcyklar. De cyklar som sĂ€ljs av rull och evobike Ă€r av sĂ€msta tĂ€nkbara kvalite, det syns pĂ„ priset, och hur desperat man försöker framhĂ„lla "kvaliten". Visst fungerar dom nĂ€r dom Ă€r nya men de kommer gĂ„ sönder ovĂ€ntat snabbt. De tĂ„l inte vatten alls sĂ„ kör du i regn Ă€r du körd! Vilken batterikemi som anvĂ€nds nĂ€mns inte men troligen Ă€r det den billigaste sorten, sĂ„ kallade LiPo/LiCo som Ă€r mycket brandfarliga och kan börjar brinna om fel uppstĂ„r!


Artikel frÄn Mitt I Söderort april 2014 som varnar om billiga elcyklar/elcykelkit som sÀljs av bland annat evobike.se. Klicka för större bild:

Kan ocksÄ lÀsas hÀr: http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_misf