inte bilen under milen!
 VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL     |    VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL
 VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE    |   VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE
ÖPPET BREV med svar pa nordbutikers kritik fran www.evobike-kritik.se


nyheter
| om eldrift | hjälp med reparation | galleri | kontakt


Öppet svar pĂ„ nordbutikers kritik av vĂ„r kritik

Nordbutiker gillar inte att man kritiserar dem. Verkligen inte alls. Jag har blivit trakasserad i flera Är av deras VD med falska stÀmningar och telefontrakasserier. De ljuger och sÀjer att alla kunder Àr nöjda och ingen av deras produkter Àr farliga eller defekta nÀr bekrÀftelse pÄ sanningen ramlar ner i min epost brevlÄda titt som tÀtt. Visst Àr inget företag perfekt men nordbutiker sÀljer ju verkligen bara riktigt vÀrdelösa produkter de importerat direkt frÄn kina utan test eller kontroll och vÀgrar ta ansvar nÀr det gÄr sönder.

Nordbutiker har nu lanserat en site som tar upp min kritik mot Deras hitte pÄ klister mÀrke "evobike" som dessutom Àr "copyrightat" av flera andra företag och som nordbutiker INTE har tillÄtelse att anvÀnda.

1. Vi Àr Àven mycket stolta över att ha fÄtt positiv kritik kring vÄra cyklar.
Det finns inte ett enda positivt ord publicerat om Evobike.

2. EVOBIKE ECO-3 fick Guldmedalj "bÀst i test" pÄ TEST.se
Det Àr inte en "test" dÀr alla mÀrken pÄ den svenska marknaden fÄr vara med sÄ slumpvis axplock Àr vÀl mer lÀmplig benÀmning. "test.se" Àr en meningslös site som kopierar test frÄn andra siter och sammanstÀller nÄgon form av eget test av produkter de aldrig testat. Ecoride "vann" ETT test 2012 mot Lifebike (som gick i konkurs) och Ecoride och det berodde nog snarare pÄ att de var billigast (eller att de blandade ihop Ecoride och Evobike). Det Àr ett test av WWF som numera Àr borttaget och de Àr knappast rÀtt personer att testa elcyklar. Hade de en blekaste aning om hur mÄnga av Nordbutikers produker som blivit skrot pÄ bara nÄgra veckor hade de snarare hÀcklat dem!

En annan anledning till att evobike fÄr vara med i sÄ mÄnga test Àr att de Àr billiga. Det Àr bara rÄd & rön som har rÄd att göra riktiga test och de hade en budget pÄ 120'000 kr. LÀs det testet (numera gratis) om du vill lÀsa ett riktigt elcykel test.

3. Tvisten drogs slutligen av kunden till AllmÀnna reklamationsnÀmnden utan framgÄng för kunden

Min första anmÀlan till arn gick inte fram för att deras server lÄg och sov. Det kan man lÀsa mer om hÀr: http://gojag.musikon.se/2014/02/24/oacceptabelt-strul-hos-arn/

Att fÄ igenom en ARN anmÀlan Àr kort och gott omöjligt. Trots att svensk lag hÀvdar att bevis bördan ligger hos företag första Äret inom garantin sÄ Àr det upp till kunden att bevisa vart felet var och vems felet Àr. Och köper man pÄ internet fÄr man inget kvitto men det skiter ARN i och vÀgrar acceptera en anmÀlan utan inskannat kassakvitto. SÄ det beror enbart pÄ ARNs förlegade byrÄkratiska processer som lÄter företag som nordbutiker komma undan.

4. Dessa sidor har inte nÄgon redaktion bakom sig utan allt material författas av en och samma person.
Ja det Àr sÄ en blogg fungerar martin.

5. Kritiken Àr i princip helt anonym.
Kontaktinfo finns. Men jag skriver inte ut mitt personnummer och stjÀrntecken för det Àr inte relevant. Martin dÀremot lÀmnar inte ett spÄr efter sig pÄ internet. Snacka om anonym.

6. Det gÄr ej att komma i kontakt med skribenten annat Àn via e-postadress.
Jag har tyvÀrr inte telefonsupport pÄ min blogg, sorry. Men inte ens blocket har telefonsupport sÄ det kanske inte Àr sÄ konstigt. DU martin har dock tagit mitt telefonnummer frÄn era register och telefontrakasserat mig via hemligt nummer sÄ att jag var tvungen att försöka polisanmÀla dig. Se dÀr har vi en anledning till. Two for TWO!

7. Vi Ă€r inte ensamma om att utsĂ€ttas för denna typ av kritik. Även mĂ„nga andra företag kritiseras pĂ„ samma osakliga sĂ€tt.
Nej martin du Àr inte ensam om att importera skit frÄn kina och sedan skita i ansvaret. Det finns tyvÀrr mÄnga andra företag som agerar liknande. Det berÀttade Àven M3 nÀr de missnöjt skrev om eran scooter.

8. Kritiken Àr alltsÄ inte aktuell.
Nej, jag hade den goda smaken att sluta köpa era produkter efter andra katastrofen men mina besvĂ€r var sĂ„ övervĂ€ldigande och negativa och har tillfört sĂ„ mycket negativt till mitt liv och ALLA jag pratat med som köpt fĂ„r er har haft samma kĂ€nsla. ÅNGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och nej era produkter blir inte bÀttre med Äran. Trots jag i början naivt framförde konstruktiv kritik i hopp om att ni skulle fixa till allvarliga brister sÄ har ni fortsatt att sÀlja lika farliga, olagliga och dÄliga produkter. Nu Ànnu farligare, olagligare och dÄligare! Har pratat med tysklands största elscooter försÀljare och de tog inte hem 1500W modellen eftersom demoexemplaren de fick alstrade sÄ mycket vÀrme frÄn motorn att plasthylsorna smÀlte. Men sÄnt bryr ju inte ni er om. Kundens problem.

9. Vi har i omfattande skrivelser till skribenten framfört vÄr syn men vÄra bemötanden av kritiken har lÀmnats utan notis.
Martin har skrivit LÅNGA mail med frĂ€mst personlig kritik och trakasserier och pĂ„hopp som han tyckte jag skulle slösa min tid pĂ„ att lĂ€sa. Inte ett enda ord hur de kunde göra produkterna lagliga, sĂ€krare och bĂ€ttre eller kompensera kunder som fĂ„tt problem. De sĂ€ljer den fortfarande med bruksanvisning skriven pĂ„ dĂ„lig kines engelska till en helt annan modell frĂ„n innan 2010 vars enda likhet Ă€r att den ocksĂ„ har 2 hjul och dĂ„lig rull....

10. Vi befarar tyvÀrr att denna skribent kommer att fortsÀtta med sina ogrundade och osakliga pÄhopp mot EVOBIKE
Yo bett.

11. Vi hoppas att vi med denna publikation fÄtt framföra vÄrt perspektiv och att vi fÄr ditt förtroende att leverera din EVOBIKE el-cykel.
Eftersom ni inte vÄgar publicera det pÄ er egen site sÄ fÄr man nog inte sÄ mycket förtroende för evobike eller?

Har du haft problem med nÄgon av nordbutikers produkter och Àr missnöjd med deras support sÄ hör gÀrna av till oss!

Är vill tillrĂ€ckligt mĂ„nga kan vi föra en grupptalan mot företaget och hindra dem frĂ„n att fortsĂ€tta lura pĂ„ folk dyrt skrĂ€p.

Taggar: Rull, Kritik

Länkar:
http://www.evobike-kritik.se/

om Eldrift
Webbsidan skapades hösten 2012 och behandlar i huvudsak elscootrar, en ny fordonstyp som blev trafiklagligt hösten 2010. Eldrift jämför aktuella modeller och berättar hur man underhåller och förbättrar dem samt levererar nyheter inom området! LÄS MER

om Elscooters
Elscootern är en ett batteri-drivet tvåhjuligt fordon utan pedaler. Det är inget nytt fordon men efter oktober 2010 räknas denna som cykel tack vare Segways lobbyister! Du behöver inte ha körtkort, försäkring eller hjälm! LÄS MER

Banners

Liv Utan Bil (Blogg)