inte bilen under milen!
 VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL     |    VARNING FÖR RULL    |    VARNING FÖR RULL
 VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE    |   VARNING FÖR NORDBUTIKER/EVOBIKE.SE
ÖPPET BREV med svar pa nordbutikers kritik fran www.evobike-kritik.se


nyheter
| om eldrift | hjälp med reparation | galleri | kontakt


Mikita i konkurs?? - Inköpsstopp hos Rull? Nya hjul pÄ Motorkul?

Hur gÄr det för elscootern i Sverige? För de tvÄ största företagen som sÀljer denna verkar det gÄ vÀldigt dÄligt. elDrift rapporterar lÀget:

Mikita/Mibike:
Var över 7 mÄnader sedan jag fick nÄgot svar pÄ Mikita pÄ deras tvÄ epostadresser, har försökt nÄ dem minst fem gÄnger under vÄren utan svar. Dels har jag en trasig elscooters frÄn dem men garanti kvar som inte gÄr att laga utan deras hjÀlp och dessutom lovade det att köpa in en ny modell som jag gÄtt och vÀntat pÄ och sparat till hela vÄren.

Har kollat upp företagets ekonomi och företaget gick med 17'000 (13%) i förlust under 2012 och det kan inte ha gĂ„tt speciellt mycket bĂ€ttre under 2013. Idag upptĂ€ckte jag att de dragit bort deras bĂ€gge modeller frĂ„n hemsidan sĂ„ de Ă€r definitivt utrĂ€knade. Är bara att vĂ€nta pĂ„ att de gĂ„r i konkurs. Kan inte göra nĂ„got annat Ă€n att varna för att göra affĂ€rer med Mikita eller köpa en mibike, det blir mycket svĂ„rt med garantiĂ€renden och att hitta reservdelar kan man nog glömma!

Nordbutiker/rull.se
rull.se Àgs av en medelstor koncern som har ca 15 liknande sidor som sÀljer prylar av vÀldigt varierande slag. Nordbutiker heter företaget bakom och har ca 10 anstÀlda . Eftersom rull bara Àr en liten del av Nordbutiker Àr det svÄrt att redovisa hur de ligger men de gick med 1 miljon i vinst 2012. Dock Àr ALLA deras större elscooters "tillfÀlligt slut". Trots att de var i Kina pÄ studiebesök hösten 2012 rapporterade de att de INTE kommer ta in nya modeller för vuxna under 2013. Visserligen stÄr det att 800W/1000W kommer in i lager igen under oktober men vi fÄr se hur det blir med det. Elscooters sÀljer dÄligt pÄ hösten och till 2014 kommer nya modeller sÄ vi fÄr vÀl se...

Visst kan man göra affÀrer med rull men om du lÀst bara lite av som det stÄr pÄ denna site inser du att det Àr en dum ide. Ska du ha dessa modeller sÄ köp dem frÄn tyskland istÀllet och spara 30% av priset (+ att modellerna dÀr Àr av 2013 Ärs variant (bÀttre batteri och hjul m.m.) och inte gamla frÄn 2012!)

Motorkul dÄ
Marcus Havljung berÀttar att de ska ta in nya varianter av "med höjd kvalité pÄ 800w och 1000W. Kommer in i slutet av juli. Samtidigt fÄr vi ocksÄ varuprov pÄ sjÀvbalanserande scooter (typ Segway)."

LÄter spÀnnande, dock har det inte hÀnt nÄgot dÀr Ànnu men man kan ju hoppas.

Taggar: Raycool, Rull, Motorkul, Mibike

Länkar:

om Eldrift
Webbsidan skapades hösten 2012 och behandlar i huvudsak elscootrar, en ny fordonstyp som blev trafiklagligt hösten 2010. Eldrift jämför aktuella modeller och berättar hur man underhåller och förbättrar dem samt levererar nyheter inom området! LÄS MER

om Elscooters
Elscootern är en ett batteri-drivet tvåhjuligt fordon utan pedaler. Det är inget nytt fordon men efter oktober 2010 räknas denna som cykel tack vare Segways lobbyister! Du behöver inte ha körtkort, försäkring eller hjälm! LÄS MER

Banners

Liv Utan Bil (Blogg)